Door: Rob | Posted: 15 april 2024


Hallo, mag ik je iets vragen? Oh, je werkt hier niet

Herken je dit: je loopt door een winkel of keten en iemand stelt een vraag in de veronderstelling dat je daar werkt. Of andersom: je zoekt zelf iemand maar je spreekt iemand aan die er niet werkt of je kan niemand vinden. Kortom; beide ongemakkelijke situaties die te maken hebben met herkenbaarheid van medewerkers binnen een bedrijf. Behalve herkenbaarheid zijn er ook andere redenen waarom bedrijfskleding zo belangrijk is. Hieronder zijn ze voor je op een rijtje gezet. 

Herkenbaarheid

Als eerste dus de herkenbaarheid, dat iedereen meteen kan herkennen wie je bent. Medewerkers zijn vaak het aanspreekpunt, dus het is belangrijk dat zij snel herkent worden. Daarnaast is er ook een herkenbaarheid in functie, bijvoorbeeld van een bedrijfsleider of manager. Ten slotte draagt de herkenbaarheid ook bij aan de naamsbekendheid van het bedrijf. Voor de politie of wegenbouw is herkenbaarheid vanzelfsprekend, maar blijkbaar niet voor bijvoorbeeld een winkelmedewerker. Welke werknemers herken jij wel in een oogopslag?

Bedrijfsidentiteit

Bedrijfskleding geeft de uitstraling van een bedrijf goed weer, het levert een bijdrage aan het imago van een bedrijf. Wat wil een bedrijf uitstralen: een representatieve en professionele uitstraling, autoritair of juist gastvrij en toegankelijk? Het laten bedrukken of borduren van bedrijfskleding met een logo of tekst is hierbij een belangrijk onderdeel om de identiteit te benadrukken. Dit koppelt de kleding aan de naam van het bedrijf.

Scroll door laatste berichtenGeef een reactie