Specificaties aanleveren bestanden

Lees hier alles over het aanleveren van het juiste formaat en type bestand. Op basis van het bestand informeren wij je over de juiste maatgeving, kwaliteit van het bestand en de beste oplossing voor de bedrukking met oog op het toegestuurde ontwerp en de gewenste type kleding.

Gelieve uw bestanden in de volgende formats aan te leveren:

  • PDF
  • EPS
  • Ai (Adobe Illustrator)
  • TIFF
  • JPG/JPEG AI

Andere formats zijn in overleg mogelijk. Onze voorkeur heeft een EPS of Ai-bestand waarbij alle bitmapafbeeldingen een minimale resolutie van 300 DPI hebben. Een lagere resolutie kan kwaliteitsverlies tijdens het drukken veroorzaken. Verzeker dat alle teksten naar outlines zijn geconverteerd en dat verlooptinten en transparanties zijn afgevlakt of gerasterd. We staan klaar om je te assisteren bij het correct aanleveren van je bestanden: bel onze klantenservice op +31(0)6 – 4732 3344 voor hulp.

Bestanden aanleveren

Bestanden kunnen per email worden verstuurd naar info@mkshirtbedrukking.nl onder vermelding van je naam, bedrijfsnaam of aanvraagnummer. Onze experts controleren bestanden die op andere wijzen zijn ingediend en nemen indien nodig contact op voor verdere informatie.

Let op: we zijn niet aansprakelijk voor fouten die je maakt tijdens het aanleveren, inclusief grammaticafouten en incorrecte kleuren. Raadpleeg onze algemene voorwaarden voor meer informatie. Zorg ervoor dat alle bestanden en e-mails duidelijk refereren naar de betreffende bestelling .

Kleurbeheer en Kleurcodes

Bij full color (4/0 – 4/4) drukwerk dienen bestanden te worden opgemaakt in CMYK, met ondersteuning voor JPEG, TIFF, PDF, AI of EPS bestanden. Let op de conversie van PMS kleuren naar CMYK en behoud een maximale kleurdekking van ongeveer 300% om vlekken en andere ongewenste effecten te voorkomen. Voor 1-, 2- en 3-kleurig drukwerk, gebruik PMS (solid colors) met de juiste kleurcodes in het document. Zorg bij het gebruik van transparante kleuren voor een minimale doorschijnendheid (opacity) van ±10% om een goede drukkwaliteit te waarborgen.

Microsoft Word

Helaas kunnen we geen Microsoft Word-bestanden afdrukken vanwege de onvoldoende resolutie.

Verlooptinten en Transparanties

Het wordt aangeraden om verlooptinten en transparanties te rasteren of af te vlakken om problemen tijdens het drukken te vermijden. Het aanleveren van bestanden met deze kenmerken is op eigen risico. Lijnen mogen niet dunner zijn dan 0,25 pt en negatieve lijnen dienen een minimale dikte van 0,5 pt te hebben.

Pixel- en Vectorbestanden

Pixelbestanden bestaan uit kleine pixels die zichtbaar worden bij inzoomen. Deze zijn gebonden aan hun originele resolutie, weergegeven in DPI (dots per inch). Het vergroten van deze afbeeldingen kan leiden tot een pixelachtige weergave. Vectorbestanden behouden hun kwaliteit ongeacht de grootte, omdat ze bestaan uit verschillende objecten met hun eigen attributen.

Herkenning van deze bestandstypen:

  • Vectorbestanden: gemaakt in Adobe Illustrator, met extensies zoals AI, EPS of PDF.
  • Pixelbestanden: veelal gecreëerd in Adobe Photoshop of Microsoft Paint, met extensies zoals JPG, TIFF, GIFF, PSD, of BMP.

Let op: soms ontvangen we AI, EPS of PDF bestanden die verondersteld worden vectorbestanden te zijn maar uiteindelijk pixelbestanden blijken te zijn. Zorg ervoor dat je het juiste bestandstype aanlevert.

Twijfel je of je ontwerp of logo aan de voorwaarden voldoet, wij helpen je en geven advies voor de juiste maatgeving, bestandsformaat en resolutie.
Wij zijn telefonisch bereikbaar op +31(0)6 – 4732 3344.